Kayışdağı Ferhatpaşa’da 645 m2 arsa içerisinde, 5 katlı toplam 882 m2 net kullanım alanlı komple bina.
Bina 2008 yılında tamamlanmış olup, 16 adet, ortalama 38 m2 lik 1+1 daireden oluşmaktadır, her dairede kendine ait kombi vardır.Bina Lokasyon olarak Yeditepe Üniversitesine 2 km., Dudullu Tem bağlantısına 2 km., ve Yedpa Alışveriş merkezine 500 mt. mesafededir. Binanın kendine ait müstakil 10 otoparkı vardır.
Bina Şirket merkezi, Okul, Poliklinik, Otel olmaya müsaittir.
BİNA TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Proje Tarihi: 2007
Yapım Tarihi: 2008
Projenin Genel Teknik Özellikleri: 882 m2 ,5 Kat, Radye Temel
Tire Apartmanı, İstanbul'daki çoğu konut projesinden farklı bir hedef kitlesi olan tek başına veya arkadaşı/eşiyle birlikte yaşamak isteyen öğrenciler ve genç profesyonellere yönelik 1+1 plana sahip, 37 m2 kiralık daireler içeren, orta ölçekte bir apartman projesidir.
Ekonomik sebeplerin de etkisiyle arsa İstanbul'un gelişmekte olan kenar bölgelerinden birinde, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Yerleşkesi'ne yürüme mesafesinde seçilmiştir. Arsa, bitişik düzen ancak seyrek yapılaşmanın bulunduğu bir alanda ve yapılaşma riski bulunmayan devlete ait ormanlık bir alana hâkim konumda yer almaktadır.
Projenin esas amaçlarından biri bina içlerinde yer alan ve genellikle kapalı, karanlık ve dolayısıyla asgari düzeyde kullanılan sirkülasyon alanlarını yaşanan, binayı dışa bağlayan, sosyal mekânlara dönüştürmektir. Her katta koridor döşemesinde iki adet bulunan saydam ve kısmen de delik halindeki aydınlıklarla, büyük bir ortak alan olan teras, ışıkla binanın içine bağlanmış, havalandırma sağlanmış, bina içi ilişkiler güçlendirilmiş, ayrıca mekanik, elektrik sistemleri dağıtılmıştır. Bu açık boru-kablo sistemi hem binanın saf, ham, sade tarzının bir uzantısı hem de kolay bakım ve onarım özelliğiyle işlevselliğinin bir göstergesidir. Bu ana sirkülasyon sisteminin giriş cephesindeki en önemli bölümü dışarıya açık bırakılarak, camla kapatılmayarak bina, sokağa bağlanmaktadır.
Bu betonarme bina sadelik ve kullanım kolaylığı sağlayan asmolen döşeme, kolon ve perde duvarlardan oluşmaktadır. Binanın içinde ve dışında çıplak bırakılan betona uygulanan poliüretan malzeme beton dokusunu görsel ve fiziksel açıdan korumaktadır.
Döşemelerin şap+epoksi olarak bitirilmesi yanında açıkta kalan kolon, perde duvar ve kiriş yüzeyleri de çıplak beton+epoksi olarak bitirilerek betonun iç mekanlarda ağırlıklı olarak hissedilmesi sağlanmıştır. Binayı çevreleyen betonarme çıkmalar ince kesitleriyle ve renkli akrilik balkon ayırıcı elemanlarıyla binaya hafif bir görünüm sağlamaktadır.
Daire içleri ve koridor döşemelerine şap üzerine epoksi uygulanmış, böylece iç ve dış yine bağlanmaya çalışılmıştır. Teras, çıkma korkulukları ve merdivenlerde çelik, sahanlık ve üzerinde yürünebilen aydınlıklarda lamine beyaz filmli cam kullanılmıştır. Daire içi kapılar ve dolap kapıları yer kaybını önleyen sürme 10 mm’lik renkli saydam akrilit levha olarak yapılmış, ışığın geçişi ve alanların ferah ve sürekli olarak algılanması sağlanmıştır. Dış bölmelerde, giriş koridorlarındaki banyo havalandırma ve ışık yarıklarında yine aynı malzeme levha olarak kullanılmıştır. Dairelerdeki sıvalı duvarlar, yüzeylerin sürekliliğini ortaya çıkaran ve yine mekânın açıklığını ve özelliğini vurgulayan farklı renklerle boyanmıştır. Plastik doğramalar, mekândaki diğer renklere fon oluşturmak ve beton dokusunu geniş cam açıklıklarında bölmemek amacıyla gri renkli seçilmiştir.