Müstakil parseldir. Yaklaşık olarak 17 metre asfalt yola cephesi bulunmaktadır.
Köy içi imarlı olup 125m2 taban oturumlu 2 katlı toplamda 250m2 olacak şekilde inşaat izni bulunmaktadır.
Çevresinde yapılaşmalar mevcut olup elektrik ve su imkanına yakın konumdadır.
Parselin arkası ormana cephelidir. Kısmen eğimli bir arazi yapısına sahip olup doğa manzarasına sahiptir.
Parsel içerisinde küçük bir akarsu akmaktadır.
Parsel geometrik olarak kısmen dörtgen biçimindedir.
Konum doğru olarak işaretlenmiştir.
Küçük bir pazarlık payı bulunmaktadır.
Firmamız gayrimenkulün satışında tek yetkili olup etik değerlere sahip emlak ofisleri ile paylaşıma açıktır.
GAYRİMENKUL ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Bir çoğumuz yıllarca çalışmanın sonucunda yapmış olduğumuz birikimlerimizi, gayrimenkul yatırımları veya gayrimenkul ihtiyacımız amacıyla kullanmak isteriz. Peki milyonlar verilerek alınan bu gayrimenkullerde ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz ve bu sorunlarla karşılaşmamak için neler yapmamız gerekir.
Hoşunuza giden, fiyatı size uygun olan bir mesken almak istediğinizde, gözünüze hoş gelen ve büyüklüğü, katı, yaşı, tarzı itibari ile de size uygun olduğunu düşündüğünüz meskenin hasar durumu, mimari proje uygunluk durumu, statik proje uygunluk durumu, iskan ruhsat durumu, tapu müdürlüğünde yer alan projeler ile belediye projelerinin benzerlik durumu, herhangi bir yıkım kararının olup olmadığı, tapusunda şerh, ipotek, haciz, irtifak vb olup olmadığı gibi konular mülkün satın alınmasında karar verilmeden önce bilinmesi ve incelenmesi gereken konulardır. Bu konuları es geçerek yapacağınız bir alış veriş, sizi belki yıllarca mahkemelerle, belediyelerle, komşularla uğraştıracak bir sürece sokabilir.
Meskenin ya da ticari bir taşınmazın dışında alacağınız gayrimenkul türü tarla ya da arsa ise bu durumda da sizi bekleyen bazı sorunlar söz konusu olabilir.
Nedir peki bu sorunlar?
Yol durumu, kadastro durumu, toplulaştırma ve/veya kamulaştırma durumu, imar revizyon durumu, imar planına göre 17. ve 18. maddelerin uygulanma durumu, doğal yada arkeolojik sit durumu, orman zemini ile uyumluluk durumu, su ve elektrik durumu gibi bir çok şey olabilir. Tabi bunların yanına tapu müdürlüğünde karşılaşılabilecek takyidatlar da cabası.
Peki ne yapmamız gerekiyor.
Öncelikle sizlere tavsiyemiz güvenilir ve konusunda uzman emlak ofisleri ile çalışıyor olmanız. Çevrenizde güvenebileceğiniz bir emlak ofisinin olmaması, alım satım sürecinin aracısız gerçekleşmesi durumunda ise bazı problemlerle baş başa kaldığınızı hatırlatmak isteriz. Yine de bu durumda sizlere tavsiyemiz BDDK ve SPK lisansına sahip değerleme firmalarından almak istediğiniz gayrimenkule ilişkin rapor hazırlatmanız olacaktır.
Konu ile ilgili destek almak isteyen herkes firmamızla iletişime geçebilir.
Unutmayın yıllarca yapmış olduğunuz birikimler, atlanacak küçük bir detayla uçup gidebilir. Lütfen dikkatli olunuz.
Hoşça kalın...