.................................EDİRNE HAVSA OĞULPAŞA..................................
S BATI'DAN
EDİRNE/HAVSA/OĞULPAŞA
D.100 KARAYOLU ÜZERİ 22,336,M2 .
220m D-100 CEPHELİ..
EDİRNE-İSTANBUL İSTİKAMETİNDE ..
DÖNER KAFŞAĞIN ÖNÜ..
HAVSA ULUSLARARASI ENDÜSTRİ VE LOJİSTİK MERKEZİ 5.5.KM
EDİRNE MERKEZ 13.KM. HAVSA 7.5.KM MESAFEDE
D-100 KARAYOLU ÜZERİNDE DÖNER KAVŞAK CEPHELİ ,HER İKİ ULAŞIM YOLUNA HAKİM NOKTADA,
YATIRIM DEĞERİ YÜKSEK ARAZİ...
23,000,000,TL
AYRINTILI BİLGİ VE YER GÖSTERME RANDEVULARI İÇİN LÜTFEN İLETİŞİME GEÇİNİZ.
NOT: TAŞINMAZ TİCARETİ YÖNETMELİĞİ GEREĞİ YER GÖSTERME BELGESİ İMZALATILMASI ZORUNLUDUR.
DİKKAT..! BUNLARI BİLMEDEN ARAZİ - TARLA - ARSA ALMAYIN...
1. Tarla eğer 5.000 metrekareden küçük ise yasal olarak ev yapamazsınız.
2. Tarla 5.000 metrekareden büyük olsa bile, kadastral yolu yoksa yine ev yapamazsınız.
3. Tarlanın büyüklüğü 5.000 metrekare üzerinde ise yapacak olduğunuz evin toplam metrajı yani bağımsız bölümün alanı ekstra olarak kabul edilir. Yani, eğer 150 metrekare ev yapacaksanız tarlanız en az 5.150 metrekare olmalıdır. 80 metrekarelik bir ev yapacaksanız tarla 5.080 metrekare olmalıdır.
4. Tarla eğer tarım il müdürlüğü tarafından sınırı çizilmiş ova içindeyse 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
5. Sulama kanalı, sulama göleti vb. gibi DSİ çalışması yapılmış sulanabilir arazilerde 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
6. Sit alanı içindeyse 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
7. Kooperatif hobi bahçesi zaten ev olmaz, yaptığın ev de zaten senin sayılmaz. Aman dikkat. Kooperatif borcuna, varlığına ortak olursunuz, yaptığınız ev kooperatifin ortak malı olur, tek başına hiçbir hak iddia edemezsiniz (yıkılmadığını varsayalım)
8. Konteyner koyulur, prefabrik yapılabilir, bungalov yapılır diye özel bir durum ya da öyle bir müsaade yoktur ruhsatı olmayan her şey kaçaktır. TİNY House ve taşınabilir yaşam alanları farklı bir ruhsata tabidir ve yıkılma olasılığı yoktur. Fakat Arazinin, Bu tarz yapılar için de kadastral yol cepheli olması doğabilecek farklı sıkıntıların önüne geçecektir.
9. Belediye bir şey demiyor yalanları ile yer satılıyor, öyle bir şey yoktur, belediye kaçak yapıyı yıkar, cezasını da keser, hatta ceza davası bile açılması için kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunur, hapis cezası bile alabilirsiniz. Belediyenin yıkmadığı yani göz yumduğu olsa bile (!) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkar, parasını 2 kat olarak belediyeden keser ve bunu bile size ödetir.
10. Elektrik aboneliği olması belediyenin ya da devletin o yapıya izin verdiği, yıkmayacağı anlamına gelmez. Yıkılan bir çok kaçak yapıda elektrik vardır.
11. Yapı kayıt belgesine müracaat edilmiş olması o yapının izinli olduğu ve yıkılmayacağı anlamına gelmez. Belgesiz olan her yapı yıkılabilir.
12. Su çıkar, sondaj vurursun diyen herkese aldanmayın. 150 metre derine inip yine de su bulamayabilirsiniz. Kaldı ki, son birkaç yıldır bazi bölgede sondaj yasağı vardır. Kaçak sondaj çalışması yaptığınız tespit edilirse yüzbinlerce lira ceza yiyebilirsiniz, kazılan yere beton dökmek zorunda kalabilirsiniz.
13. Elektriğe suya müracaat ettik, gelecek diyenlere de aldanmayın, milyon TL de verseniz bağzı yerlere elektrik ve su asla gelmez, gelse de çok uzun yıllar alacaktır.
14. Tarlanın etrafını çevirmeniz oranın vasfını değiştirmez, duvar örmeniz ya da tel örgü çekmeniz orayı arsa yapmaz.
15. satılık ilanlarında, tarlalara satılık ARSA diye yazan çok olur ama bu bilinçsizce yazılan bir ilan başlığıdır. Niteliği Tarla olan fakat arsa diye yazılan ilanlara dikkat edin. Köy içi imarlı olan yani kırsal yerleşik alan olarak kabul edilen yerlerde bu durum istisnadır. Köy içi alanlar da kayıtlarda tarla olarak geçer ama kadastral yolu olan tarla vasıflı köy içi yerlere de ev yapabilirsiniz. Yani bir nevi arsa vasıflı olur. Almak istediğiniz yerin köy içi yerleşik alan içinde olup olmadığını belediyeden öğrenebilirsiniz.
16. Ne alırsanız alın belediye ile ya da il özel idaresi ile görüşüp karar verin....