18 dönüm içersinde İstanbul dan kolaylıkla ulaşabileceğimiz mesafede enerji ,atık ve temiz su alt yapısını hazırladığımız ceviz,bağ,lavanta ve meyva bahçesinden oluşan, konaklanabilir odaların da yer aldığı bir yerleşim kurduk.
Başlangıçta ailenin temiz gıdaya ulaşımı için ve gelir elde etmek maksatlı bir yatırımdı.Hafta sonları ve vakit buldukça kendimizi oraya atıp hem stres atıyor hemde yetisen taze meyve ve sebzelerden, yumurta, bal,ceviz vb yüklenip dönüyorduk.
Bir süre sonra o kadar çok ürün elde etmeye başladık ki bu iş bizim aileyi doyurmanın ötesine geçti ve üretilen mahsul tarlada kalmaya başladı...
Artık eskisi kadar gidemez ve ekip biçemez olduk.Bu işi etrafta bir çok insanın da aynı bizim gibi tek başarına yapmaya çalışır olduklarını fark ettik.Hadi biz neyse bu işleri meslek olarak yapabilecek kapasitedeyiz.Alt yapıyı kurmak sistemi işletmek görece bizim için daha kolay. Ancak bu işlere uzak meslek gruplarından insanların dişarıdan kolay zannedip böyle bir işe kalkışmaları...
Sonrasında bugün gelinen noktada ülkemizin başına gelen bu deprem felaketi hepimizi derinden sarstı ve olası felaketlere hazırlanmak için imkanların paylaşılarak büyütülmesi ve en azından bir grup ailenin de kullanımına açılması gerekliliğine inanır olduk.
Düşününce gıdayı temin ettiğimiz hiperkompleks sistemin-yetistiriciler,nakliyeciler ve satış mağazalarının başına bir şey gelse bile karnınızı doyuracak barınabilecek bir ortamda yaşanabilir.
Teknolojinin sedece tek bir yönde gelişebileceğine inandırılarak büyümüş kişiler,bu daha az karmaşık yaklaşıma doğru vites küçültmekte biraz zorlanabilir.Ancak önümüzdeki on yıllarda beklentileri düşürmek en çok konuşulan konulardan biri olacak ,sıradışı bir sezgiyle bunu önceden anlayıp daha az verimli bir gelecek için kendimizi hazırlamaya başlamalıyız.
Bütün uygarlıklar,kaynak havuzunun sınırlarına yaklaştığında, bolluk dönemlerinde gelişen alışkanlıklar ile bu bolluğun aşırı suistimali sonucu ortaya çıkmaya başlayan yokluklar arasındaki uyumsuzlukla baş etmeye çalışır.
BU NEDENLEDİR Kİ.
Kendi elektriğimizi üretmek ,suyumuzu yeraltından çıkartmak, belki yağmur hasadı yaparak kullanmak ve daha muhafazalı kılmak üzere konaklama alanlarını düzenlemek.
Güvenli ek alanlar yaratmaya devam etmek.Her türlü olumsuzluğa rağmen karnımızın doymasını sağlamak. İhtiyaç değil zorunluluktur.
Yoğun emek harcandığında bostanlarımız ciddi miktarda sebze verecek ve yoğun şekilde bakılan kümeslerde düzenli şekilde hayvansal gıda üretilecektir.Elbette bazı hayvansal gıda ürünlerini faaliyetleri tüketicilerin ziyaretlerine açık olan yerel hayvan yetiştiricisi komşularımızdan alacağız.
18 DÖNÜMDE 7 ADET HAZIR ODA (WC,BANYO,SOBA,SICAKSU MEVCUTTUR)