Karadeniz'in Tatil Beldesi Kefken'de Vedat Ergün 'den

Kefken kumsalı ve yeşilliği; doğası ve küresel ısınmadan dolayı Karadeniz'in her geçen gün talebin arttığı ilaveten pandemi üzerine deprem olması talep ve tercih edilen bölgelerde ilk sıraları alması bir realitedir. Hem yatırımcı olarak hem yatırım danışmanı olarak en karlı yatırım ensturumanı arazi olmasıda bir realitedir. Bu arzinin ekstra avantajlı olduğunuda dikkate almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla

Vedat ERGÜN

Coğrafi Konumu ve Yeryüzü Şekilleri

COĞRAFİ KONUMU VE YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ

İlçemiz, Marmara Bölgesi'nde Kocaeli İline bağlı Karadeniz'de 52 km. uzunluğunda kıyısı olan tek ilçe olup, yüzölçümü 933 km² dir ve Kocaeli topraklarının %26'sına sahiptir

Doğusunda Sakarya (Adapazarı) İli Kaynarca İlçesi, batısında İstanbul İli Şile İlçesi, Kuzeyinde Karadeniz, Güneyinde ise İzmit (Kocaeli) Merkez İlçesi bulunmaktadır.

İlçemiz kara yolu ile İzmit'e 40 km. Adapazarına 45 km., İstanbul'a 140 km uzaklıktadır.

İlçe merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 75 metredir. İlçede; Babadağ'ı (400 m.), Çaltepesi (350 m.) gibi bölgeye göre yüksek sayılabilecek tepeler bulunmaktadır.

Kandıra'nın Karadeniz'e dökülen 3 önemli deresi bulunmaktadır. Sarısu Deresi 25 km., Seyrek Deresi 11 km., Kumcağız Deresi 7 km. uzunluğundadır ve debileri düzensizdir.

İlçenin iklimi Batı Karadeniz ve Marmara bölgeleri ikliminin tesiri altındadır. İstikrarlı bir iklimi olmamakla beraber geçit iklimi özelliğini taşır. Yazın yağışlar genellikle düzensizdir. Kış mevsimi genellikle fazla sert geçmez, yağışlar genellikle yağmur şeklinde olup, kar yağışı az olmaktadır.

İlçemizde kıyı şeridi boyunca uzanan ormanlar önemli bir alanı kaplar. Doğal olarak gelişen türler; meşe, gürgen, ıhlamur, kestane ve kızılcık ve defne'dir.

İlçenin Pınarlı Köyü'nde doğal gölet, Karaağaç köyü ve Kaynarca İlçesinin Arifağa Köyleri arasında Kamış Gölü, Ütük'te bir Gölet, ayrıca Ahmethacılar ile Kaymazerikli Köyleri arasında Toramanlar Göleti ve Seyitaliler ile Sarıcaali köyleri arasında sulama amaçlı kullanılan Arıklar Göleti vardır.

KONUM VE ARSA ÖZELLİKLERİ

Arsanın size biraz bulunduğu ilçeden bahsetmek istiyorum;

Kandıra 52 km uzunluğundaki sahil bandı ve içerdiği doğal güzellikleri, akarsu, göl, deniz, mesire alanı, ada, , mağara, kayalıklar gibi turistik mekanları oldukça fazla olan bir ilçedir.

İstanbul il sınırından başlayarak batıdan doğuya doğru sıralanan Pınarlı, Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız, Kefken, Kovanağzı, Cebeci, Tuzağzı, Babalı, Dikili gibi birbirinden güzel sahilleri tertemiz denizi ile mükemmel bir coğrafyadır Kandıra.

Denizle ormanı buluşturan, sahip olduğu bir çok doğal güzellikle Kandıra'nın "Yeşil ile mavinin buluştuğu yer" olarak anılması tesadüf değildir.

5,250,000 TL

İlan Bilgileri
İlan Numarası: 13963654
İlan Oluşturma Tarihi: 20 Eylül 2023
İlan Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024
Türü: Arsa
Kategorisi: Satılık
İmar Durumu: Tarla
Metrekare Birim Fiyatı: 1476 TL/m²
Metrekare: 3558 m²
Tapu Durumu: Müstakil Tapulu
Krediye Uygunluk: Bilinmiyor
Takas: Yok
Kat Karşılığı: Verilemez
Ada:
Pafta:
Parsel:
Kaks:
Gabari:
Bağlı Olduğu Belediye:
Yatırıma Uygunluk: Bilinmiyor
İpotek Durumu:
Arazi Durumu:
Fiyat Durumu: Genel Fiyat
Görüntülü Gezilebilir mi?:
İlan Tarihi:
Filiz Emlak
Vedat Ergün
Whatsapp: 5353199570

Site İçinde Satılık Evler